

ניהול ידע וסיכונים
בשלב זה נבנה הדמיה של תהליך הבנייה מאלף ועד תו ונתכנן את כל מה שצריך לקרות על מנת שהפרויקט ייצא אל הפועל כפי שתכננו, וחשוב מכך – את כל מה שעלול לקרות למרות שלא תכננו. נבנה לוחות זמנים לכל שלב של הפרויקט ונעריך כמה זמן ייקח כל אחד מהם.
בעת ניהול הידע כבר נפנה לקבלנים, נקבל הצעות מחיר לחומרים ועבודה, נראה היכן אפשר להוזיל והיכן חשוב להשקיע כדי לקבל תוצאה לשביעות רצוננו. חלק קריטי בבניית לוח הזמנים הוא לשער איפה עלולים להתעכב מסיבות שלא תלויות בנו כמו אישורים שלוקח להם זמן להגיע או תנאי מזג האוויר.
בתוך כך, נקדיש זמן ומחשבה להערכת וניהול מרכיבי הסיכון הפוטנציאלים הטמונים במיזם. זהו שלב קריטי, בו נבצע סיעור מוחות של המומחים שלנו השואבים ידע וניסיון מפרויקטים דומים שביצעו בעבר. ניתן לומר כי בסבירות גבוהה, ככל שהפרויקט מורכב יותר לביצוע, כך עולה רמת הסיכון, אך אפשר לקבוע בביטחון כי כשחוזים את הסכנות מראש ומחליטים כיצד להתמודד איתן במידה ויצוצו – התמונה הופכת פשוטה ובטוחה באלף אלפי מונים.
ראשית, המומחים שלנו ימפו את הסיכונים האפשריים ויתעדו אותם. לאחר מכן נקבע נהלים ברורים ונפעל לפיהם בביצוע פעולות תגובה ומנע לסיכונים שזוהו. זיהוי וניהול הסיכונים יאפשר לנו להעריך את עלויות הפרויקט, לדייק את לוחות הזמנים ולחסוך סכומי כסף משמעותיים לאורך יישום המיזם.
אנחנו בבניין יהודה אוהבים לחשוב ולתכנן את השלבים מראש כדי שלא יהיו הפתעות לא נעימות ולא מעזים לומר "יהיה בסדר" מבלי שבדקנו את הדברים לעומק.